Wandelen in Albanië

Hoogtepunten van deze trip

 • Individuele begeleiding
 • Het meer van Koman
 • Het natuurpark Valbona
 • Het natuurpark Thethi
 • Bezoek aan Tirana
 • De citadel van Shkodra
Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de knoppen op de kaart of op de blauwe plaatsnaam.

Dag 1 – Brussel – Shkodra

Bij aankomst in Tirana wordt je door je gids opgewacht. Je vertrekt meteen naar Shkodra voor een bezoek aan de stad en de machtige Rosafa burcht.  Overnachting Hotel Colosseo ****

Dag 2 – Shkodra – Valbona via het meer van Koman

Vandaag ontdekt je al een van de wonderen van de Albanese natuur. Vanuit Shkodra gaat het richting Nationaal Park van Valbona met de ferry over het Koman Meer. Dit is één van de meest onvergetelijke boottochten op aarde. In de loop van de namiddag kom je aan in het natuurpark van Valbona. Valbona is een veelzijdig ongerept natuurgebied dat uitermate geschikt is om te wandelen. Overnachting in een gasthuis

Dag 3 – Dagwandeling naar de “Top van de Slang” (gemiddelde moeilijkheidsgraad)

De Vallei van Valbona is het hart van de hooglanden. je krijgt vandaag een blik op de traditionele manier van leven. Lunch is voorzien in een stans. Dit is een traditionele zomerwoning van de herders op de helling van de Gjarper berg. (trek van 12 km +/- 4 uur). De geoefende wandelaars kunnen te voet naar huis door het pad rond de berg te volgen (extra trek van 12 km r+/- 6 uur). Overnachting in het gasthuis

Dag 4 – De Valbona Pas naar Thethi

Vandaag trek je over de Valbona pas naar de Vallei van Thethi. Een deel van de tocht wordt op de rug van muilezels ondernomen. Je volgt een pad dat door de lokale bergbewoners wordt gebruikt. Vanaf de top dalen we af naar Thethi. De wandeling duurt ongeveer 6 uur. Thethi is een verloren paradijs. Het is het best bewaarde dorp in de regio.

De typische huizen, het houten kerkje en de authentieke vluchttoren maken het samen met de bergen een unieke plaats.  Er zijn drie mogelijke paden die variëren van eenvoudig tot erg moeilijk. Deze laatste is enkel geschikt voor ervaren bergwandelaars. Naargelang het gekozen pad is de afstand tussen 4 en 5 kilometer (tussen 1 en 3 uur wandelen). Overnachting in een gasthuis.

Dag 5 – Vallei van Thethi – verkenning

Het wordt vandaag een rustig dagje. U bezoekt de houten kerk en de vluchttoren. Hier vinden families die getroffen zijn door de bloedwraak beschutting. Daarna trek je wat dieper de natuur in naar de waterval en de Grunasi Kloof. Overnachting in het gasthuis. 

Een idee krijgen van wat je zal zien op deze rondreis? Klik op de blauwe kaartmarkeringen.
wandelen in Albanië

Dag 6 – Vallei van Thethi – de Peja top

Na een hartig ontbijt  volg je een van de mooiste bergpaden van de Albanese Alpen. Het is een zachte klim tot ongeveer 1900 m. Maar iedere stap is meer dan de moeite waard. Hoe hoger je komt des te spectaculairder worden de landschappen. Het einddoel zijn de waterbronnen van Jezerca. Daarna vang je de terugweg aan. Totale wandeltijd 3 uur tot Jezerca en 2 uur terug naar het gasthuis. Overnachting in het gasthuis.

Dag 7 – Thethi – Fishte – Kruja

Vandaag moet je jammer genoeg dit natuur paradijs verlaten. Op de weg naar Kruja houd je halt in Fishte in een bio boerderij voor de lunch. In de late namiddag komt u aan in Kruja. Hier had de legendarische Skanderbeg in zijn strijd tegen de Ottomanen zijn hoofdkwartier. Je bezoekt er het Skanderbeg Museumn, de oude bazaar en het Etnografisch museum. Overnachting in Hotel Panorama ***.

Dag 8 – Tirana – Brussel

Na het ontbijt breng je een kort bezoek aan de hoogtepunten van Tirana. Dit wordt afgesloten met de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon op basis van minimum twee deelnemers die samen reizen. Het single supplement is van toepassing vanaf twee deelnemers. Deze city trip is eveneens mogelijk voor alleenreizende deelnemers. Prijs op aanvraag.

Aantal pers.
prijs per pers
supp single
2 pers
€ 1675
€ 175
4 pers
€ 1105
€ 175
6 pers
€ 855
€ 175

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in 4 en 3 sterren hotels en gasthuizen op basis van kamer en ontbijt, vol pension in Valbona en Thethi
 • vervoer per geklimatiseerd voertuig
 • de diensten van dezelfde professionele Engelstalige gids
 • lokale gidsen (Frans- of Engelstalig) op de bergtochten
 • alle toegangsgelden voor de bezienswaardigheden voorzien in het programma
 • documentatiemap
 • lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • de vlucht Brussel Tirana h/t – dagprijs op moment van reservatie.
 • annuleringsverzekering
 • dranken, verplaatsingen en bezoeken die niet in het programma zijn opgenomen
 • uitgaven van persoonlijke aard

  Dit programma kan moeilijk zijn voor personen die moeite hebben met trappen en oneffen terrein. Mocht dit het geval  zijn, laat het weten zodat we ons kunnen voorbereiden.