Albanië Totaal

Een mix van Cultuur – Natuur – Geschiedenis

Hoogtepunten van deze reis.

 

fronton nationaal historisch museum
brug van mesi
skanderbeg museum
meer-van-koman
Valbona-ingang
valbona
sveti clemens
kathedraal korca
sars
st-maria-leuza
fort kruja

Rondreizen

Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de knoppen op de kaart of op de blauwe plaatsnamen.

Dag 1 – Brussel – Tirana

Je gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar Tirana. Daar begin je het bezoek aan de hoofdstad met een stadswandeling. Aan het einde van de verkenning wordt je aan het Hotel Rogner ***** afgezet. Vrije tijd

Dag 2 – Tirana

Vandaag neem je ruim te tijd om de hoofdstad te bezoeken. Op het programma staan het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgallerij, de Ethem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser, de Bektashi tempel en Bunk Art

Dag 3 – Tirana – Shkodra

Op de weg stoppen we in Lehza aan het Skanderbeg mausoleum. Shkodra heeft een heel rijke maar ook turbulente geschiedenis achter de rug. Er zijn verschillende zaken te bezoeken zoals het Muzeu I Memories dat de praktijken van de geheime dienst tijdens de dictatuur belicht. De trotse Rozafa citadel vanwaar je prachtige vergezichten over de omgeving krijgt. De Mesi brug die in de 18-de eeuw werd gebouwd. Overnachting in Hotel Colosseo ****

Dag 4 – Shkodra – Meer van Koman – Valbona

Vandaag vertrek je voor dag en dauw. Je hebt een ferry te halen voor, volgens Lonely Planet, een van de mooiste boottochten op aarde. De tocht op het Meer van Koman duurt een kleine 3 uur. Bij aankomst in Fierzë neem je tijd voor de lunch. Daarna rijdt je verder naar het Natuurpark van Valbona. Dit is een prachtig stuk ongerepte natuur. Overnachting in een gasthuis. 

Dag 5 – Valbona

Je gids laat je de mooiste stukjes van Valbona zien. De wandelingen en bezoeken worden aangepast aan fysische mogelijkheden. Lunch is in picknick stijl te midden van een overweldigende natuur. ’s Avonds keer je terug naar het gasthuis voor de overnachting.

Dag 6 – Valbona – Decan – Prizren

In de loop van de voormiddag bezoek je het Servisch Orthodoxe klooster van Decani. In de late namiddag kom je aan in Prizren. Dit is een leuk provincie stadje in Kosovo. Hier bezoek je de Sinan Pasha moskee, de Onze Lieve Vrouwe Kerk, De St George Kerk en de Halveti Tekke. Overnachting in Hotel Classic ****

Dag 7 – Prizren – Tetovo – Ohrid

Vandaag volgt een redelijk lange rit naar Ohrid. Halverwege wordt halt gehouden aan de gekleurde moskee van Tetovo. Je maakt er ook kennis met de Bektashi. Deze religie is wijd verspreidt in dit deel van de Balkan. In de late namiddag kom je aan in Ohrid. Je sluit de dag af een bezoek aan Ohrid. Overnachting in Hotel Royal View ****.

Dag 8 – Ohrid – Sveti Naum – Meren van Prespa – Korça

Je sluit het bezoek aan Ohrid af en volgt de oevers van het Meer van Ohrid naar het klooster van Sveti Naum. Dit is een idyllische plaats met enkele interessante bezienswaardigheden. Daarna gaat de tocht verder door het Nationaal Park van Galiccica. Je rijdt langs de Meren van Prespa om in de late middag aan te komen in Korça. Je eerste bezoek is aan het museum van Middeleeuwse kunst dat een schat aan oude iconen herbergt.Overnachting in de herberg Bujtina Sedheri.

Day 9 – Korça – Voskopoja – Korça

Je spreidt de dag over Korça en Voskopoja. In Korça zie je de kerk van de Verrijzenis en de Paleo Christelijke kerk. Je maakt ook een wandeling door de gerestaureerde bazaar. In de namiddag breng je een bezoek aan Voskopoja. Dit is een belangrijk centrum voor godsdienst en cultuur. Nadien keer je terug naar Korça.

Dag 10 – Korça – Permet – Gjirokastra

Dit is een lange maar spectaculaire rit. Voor het grootste deel volg je de loop van de Vjoser. Deze stroom kerft zich een weg door het hartland van Albanië. Dit geeft prachtige panorama’s op de rit. Lunch is voorzien en Permet. Hier is een bezoek voorzien aan het kerkje van Leuza. Dit kreeg de passende bijnaam van het Louvre van de Byzantijnse kerken. In de late namiddag kom je aan in Gjirokastra. Overnachting Hotel Kalemi ***.

Dag 11 – Gjirokastra – Het Blauwe Oog – Butrint – Saranda

In de voormiddag breng je een bezoek aan de citadel van Gjirokastra en de oude stad. Daarna rijd je door naar het Blauwe Oog. De omgeving van deze bron is idyllisch. Hier wordt tijd gemaakt voor de lunch. Daarna gaat het verder naar Butrint. De dag wordt afgesloten in Saranda. Overnachting in Hotel Brillant ****.

Dag 12 – Saranda – Vlora – Apollonia – Berat

Vandaag volg je de prachtige kustlijn van de Albanese Riviera. Je stopt in Porto Palermo om een bezoek te brengen aan het fort van Ali Pasha. Daarna gaat het in stijgende lijn naar Llogara. De piek van deze pas ligt op 2020 m. Bij helder weer kun je genieten van weergaloze vergezichten. In Vlora wordt gestopt voor de lunch. Daarna gaat het door naar Apollonia, de oude Romeinse universiteitsstad. De dag wordt afgesloten in Berat dat ook op de UNESCO erfgoed lijst staat. Overnachting in hotel Mangalemi ***.

Dag 13 – Berat

Berat heeft veel te bieden aan de bezoeker. Je bezoekt de citadel met het Onufri museum. Er zijn een aantal interessante kerken en moskeeën in de stad. En je hebt ook de gelegenheid om door de nauwe straatjes van de Mangalemi wijk te flaneren. De lunch gebruik je op een wijngaard. Hier kun je proeven de de excellente wijnen die in Albanië worden verbouwd.

Dag 14 – Berat – Ardenica – Durres – Kruja

Het eerste bezoek op je programma vandaag is het klooster van Ardenica . De kloosterkerk pronkt met sublieme fresco’s. Hier trad de legendarische Skanderbeg in het huwelijk met zijn prinses. Daarna rijd je door naar Durres. In Durres begon de Via Ignatia die Constantinopel als eindbestemming had. Je bezoekt er het Forum en het amfitheater. Durres is een ideale plaats om te lunchen. In de late namiddag kom je aan in Kruja. Overnachting in Hotel Panorama ***.

Dag 15 – Kruja – Brussel

Na het ontbijt bezoek je Kruja. Deze stad speelde een belangrijke rol in het verzet tegen de Ottomanen in het begin van de 13de eeuw. Je bezoekt het Skanderbeg en het Etnografisch museum. De oude bazaar is de ideale plek om ambachtelijke souvenirs te kopen. Na de lunch rijd je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Uitbreiding naar de Vallei van Thethi

Kies je voor deze uitbreiding, dan kies je voor het mooiste van de Albanese Alpen. Klik hier voor een indruk.

De uitbreiding gebeurt vanuit Shkodra op dag 3. Op dag 6 gaat de reis verder zoals gepland.

Dag 3 – Shkodra – Thethi

Je vertrekt na het ontbijt naar de Vallei van Thethi. De reis gaat voor een deel over moeilijk terrein. Ondertussen kun je genieten van prachtige panorama’s. Tegen lunchtijd komt je op de bestemming aan. Overnachting in een gasthuis.

Dag 4 – Thethi

Je brengt de hele dag door in de natuur. Op de middag is er een picknick lunch voorzien. Overnachting in een gasthuis.

Dag 5 – Thethi naar Shkodra

De voormiddag wordt gebruikt om nog even van de omgeving te genieten. Na de lunch keer je terug naar Shkodra voor overnachting in het Hotel Colosseo ****

Onderstaande prijzen zijn per persoon in Euro en gelden enkel voor de verlenging naar de Vallei van Thethi.

Aantal Hotel 3/4/5 sterren Single supp
2 pers. € 450 € 120
4 pers. € 380 € 120
6 pers € 300 € 120

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Voorziene bezoeken op voorwaarde dat ze toegankelijk zijn:

Kruja – Bazaar, Skanderbeg museum en Etnografisch museum.
Shkodra – Citadel van Rosafa, Muzeu I Memories, Mesi Brug, wandeling oude stad, fabriek van Venitiaanse maskers.
Koman Ferry – ferry ticket
Prizren– Sinan Pasha moskee, Onze Lieve Vrouwe kerk, de St George kerk, Halveti Tekke
Tetovo – gekleurde moskee en het Bektashi centrum
Ohrid – Onze Lieve Vrouw kathedraal, amfitheater, Sveti Clemens, Sveti Jovan Kaneo
Het klooster van Sveti Naum
Gjirokastra – de citadel
Butrint – bezoek van de archeologische site
Porto Palermo – fort van Ali Pasha
Apollonia -bezoek aan de archeologische site
Berat – bezoek aan de oude stad, de citadel en het Onufri museum
Ardenica – bezoek aan de kloosterkerk
Tirana – Nationaal Historisch Museum, Ethem Bey moskee, kathedraal van de Verlosser, Bunk Art, Nationale Kunst Galerij, Bektashi tempel

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon op basis van minstens twee deelnemers. Het single supplement is van toepassing vanaf twee deelnemers. Deze rondreis is eveneens mogelijk voor alleenreizende deelnemers. Prijs op aanvraag.

Prijs op basis van een Engels sprekende gids/chauffeur.mi

Aantal Hotel 3/4/5 sterren Single supp
2 pers. € 2103 € 315
4 pers. € 1406 € 315
6 pers € 1175 € 315

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Opgelet dit programma is niet geschikt voor wie problemen heeft met trappen en oneffen terrein!


Ik wil reserveren


Top