Zuid Albanië

Een mix van geschiedenis en cultuur

Hoogtepunten van deze reis.

 • individuele begeleiding
 • Unesco erfgoed Butrint
 • Unesco erfgoed Berat
 • Unesco erfgoed Gjirokastra
 • Apollonia
gjirokastra
vjoser in, permet
tirana
korca
blauwe oog
berat
shkodra
butrint
porto-palermo
apollonia

Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de knoppen op de kaart of op de blauwe plaatsnaam. Meer informatie over het hotel krijg je als je op de naam klikt.

Dag 1 – Brussel – Tirana

Je gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar Tirana. Daar begin je het bezoek aan de hoofdstad met een stadswandeling. Aan het einde van de verkenning wordt je aan het Hotel Rogner ***** afgezet. Vrije tijd

Dag 2 – Tirana

Vandaag neem je ruim te tijd om de hoofdstad te bezoeken. Op het programma staan het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgallerij, de Ethem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser, de Bektashi tempel en Bunk Art

Dag 3 – Tirana – Korça

Na het ontbijt vertrek je naar Korça. Onderweg wordt gestopt voor de lunch. Bezoek aan het museum voor Middeleeuwse kunst de kathedraal van de Verrijzenis en de Paleo Christelijke kerk. Overnachting in de herberg Bujtina Sedheri.

Dag 4 – Korça – Gjirokastra

Dit is een lange maar spectaculaire rit. Voor het grootste deel volg je de loop van de Vjoser. Deze stroom kerft zich een weg door het hartland van Albanië. Dit geeft prachtige panorama’s op de rit. Lunch is voorzien en Permet. Hier is een bezoek voorzien aan het kerkje van Leuza. Dit kreeg de passende bijnaam van het Louvre van de Byzantijnse kerken. In de late namiddag kom je aan in Gjirokastra. Overnachting in Hotel Kalemi ***.

Dag 5 – Gjirokastra – het Blauwe Oog – Butrint – Saranda

In de voormiddag breng je een bezoek aan de citadel van Gjirokastra en de oude stad. Daarna rijd je door naar het Blauwe Oog. De omgeving van deze bron is idyllisch. Hier wordt tijd gemaakt voor de lunch. Daarna gaat het verder naar Butrint. De dag wordt afgesloten in Saranda. Overnachting in Hotel Brilant ****.

Dag 6 – Saranda – Porto Palermo – Vlora – Apollonia – Berat

Vandaag volg je de prachtige kustlijn van de Albanese Riviera. Je stopt in Porto Palermo om een bezoek te brengen aan het fort van Ali Pasha. Daarna gaat het in stijgende lijn naar Llogara. De piek van deze pas ligt op 2020 m. Bij helder weer kun je genieten van weergaloze vergezichten. In Vlora wordt gestopt voor de lunch. Daarna gaat het door naar Apollonia, de oude Romeinse universiteitsstad. De dag wordt afgesloten in Berat dat ook op de UNESCO erfgoed lijst staat. Overnachting in hotel Mangalemi ***.

wat bezoeken in albanië

Dag 7 – Berat – Ardenica – Kruja

De voormiddag staat in het teken van Berat. Je bezoekt er de citadel met het Onufri museum. Na de lunch staat het klooster van Ardenica op het programma. De kloosterkerk pronkt met sublieme fresco’s. Hier trad de legendarische Skanderbeg in het huwelijk met zijn prinses. In de late namiddag kom je aan in Kruja. Overnachting in Hotel Panorama ****.

Dag 8 – Bezoek aan Kruja – Brussel

Na het ontbijt bezoek je Kruja. Deze stad speelde een belangrijke rol in het verzet tegen de Ottomanen in het begin van de 13de eeuw. Je bezoekt het Skanderbeg en het Etnografisch museum. De oude bazaar is de ideale plek om ambachtelijke souvenirs te kopen. Na de lunch rijd je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel

Voorziene bezoeken op voorwaarde dat ze toegankelijk zijn:

Kruja– Bazaar, Skanderbeg museum en Etnografisch museum.
Korça – museum van middeleeuwse kunst, Paleochristelijke kerk, kathedraal van de Heropstanding
Gjirokastra – de citadel
Butrint – bezoek van de archeologische site
Porto Palermo – fort van Ali Pasha
Apollonia -bezoek aan de archeologische site
Berat – bezoek aan de oude stad, de citadel en het Onufri museum
Ardenica – bezoek aan de kloosterkerk
In Tirana – Nationaal Historisch Museum, Ethem Bey moskee, kathedraal van de Verlosser, Bunk Art, Nationale Kunst Galerij, Bektashi tempel

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon op basis van twee deelnemers. Het single supplement is van toepassing vanaf twee deelnemers. Deze rondreis is eveneens mogelijk voor alleenreizende deelnemers. Prijs op aanvraag.

Prijs op basis van een Engels sprekende gids/chauffeur.

Aantal
Hotel 3/4/5 sterren
Single supp
2 pers.
€ 1695
€ 255
4 pers.
€ 1115
€ 255
6 pers
€ 920
€ 255

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in de vermelde of gelijkwaardige hotels op basis van kamer en ontbijt
 • vervoer per geklimatiseerd voertuig
 • de diensten van dezelfde professionele Engelstalige chauffeur gedurende de hele reis
 • waar nodig worden lokale gidsen (Frans- of Engelstalig) op de te bezoeken sites toegevoegd
 • alle toegangsgelden voor de bezienswaardigheden voorzien in het programma
 • documentatiemap
 • lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • de vlucht Brussel Tirana h/t – dagprijs op moment van reservatie.
 • annuleringsverzekering en/of bijstandsverzekering
 • dranken, verplaatsingen en bezoeken die niet in het programma zijn opgenomen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Opgelet dit programma is niet geschikt voor wie problemen heeft met trappen en oneffen terrein!